gandeste pozitiv

Gandire pozitiva? Se poarta!

Devine la moda sa gandesti pozitiv. Tot mai multa lume din jurul meu vorbeste despre zen, pe facebook sunt citate mai putine despre capra vecinului si mai multe despre self-awareness & peace. Poate mi se pare mie, fiecare cu newsfeed-ul lui!

Mai aflu ca multa lume mediteaza sau sunt macar curiosi de cum se face – ce e aia, cum se mananca. Din nou, poate mi se pare si doar acum am descoperit eu gasca asta de metafizici. Dar e lucru interesant.

Sigur ai auzit si tu ca gandurile pozitive atrag lucruri pozitive in viata ta si ca ar fi bine sa te focusezi pe ele chiar si cand ti-e foarte greu. E simplu ca buna ziua, primesti ce dai.

Nu sunt experta in asta, dar e fascinanta ideea ca daca faci un efort sa inlaturi gandurile negative, poti sa fii fericit. Naiv, vor spune unii. Altii o sa se gandeasca la filmul ala patetic, The Secret si o sa exagereze totul.

Eu n-am vazut filmul, dar stiu ca-i patetic. Am citit ceva carti de la Louise L. Hay dar si ea le cam scalda. Dar o parere despre gandirea pozitiva mi-am format; Sincer, nu cred ca gandind pozitiv atragi lucruri bune spre tine, ci pur si simplu uiti de rau. Ignori furtuna, vezi curcubeul.

Gandirea pozitiva e (poate) un mod de a uita, cosmetizat cu mult make-up. E o unealta buna pentru anxiosi, timizi si suparati – vor trece mai usor peste orice, vor uita mai repede. Ceea ce e bine.

Te mai ajuta si sa devii o persoana placuta. Cand nu vorbesti numai de griji, ci emani o stare de bine, vrea lumea sa stea in jurul tau.

Poate-mi  demonstreaza si mie gandirea pozitiva, la un moment dat, ca legea atractiei exista. Pana atunci, vreau o masina, conduc o masina, am o masina! 😉

Comments

comments